Βάμματα

Βάμματα

Βάμμα ονομάζεται το παρασκεύασμα που παίρνουμε όταν εμποτίζουμε κάποιο βότανο σε αλκοόλη.

Όσο καιρό παραμένει το βότανο μέσα στο αλκοόλ, που δρα ως διαλύτης, εκλύει τα συστατικά του (ρητίνες, αιθέριο έλαιο, αλκαλοειδή κτλ.) που του προσδίδουν τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

  • Δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζι με αντιβίωση
  • Να συμβουλεύονται πάντα τον ειδικό για την ποσότητα και την χρήση
Εμφάνιση: Λίστα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
 ΔΑΦΝΗ (LAURUS NOBILIS)
Η δάφνη έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες όπως:   • Είναι ιδανική για την καταπολέμηση του πυρετού.   • Διαλύει τα άλατα του σώματος. Δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζι με αντιβίωση Να συμβο..
6,20€
ΑΓΚΙΝΑΡΑ (CYNARA CARDUNCULUS)
Το βαμμα Αγκιναρας (Cynara cardunculus) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Αγκιναρα. H Αγκιναρα χρησιμοποιείται σήμερα για την αντιμετώπιση των διαταραχών του συκωτιού και των νεφρών και για την αρτηριοσκλήρυνση. Δύο α..
6,40€
ΑΓΡΙΑΔΑ (AGROPYRON REPENS)
Θεραπευτικές Ιδιότητες:  Υπάρχει ένα φυσικό αντιβιωτικό και μαλακτικό που έχει η αγριάδα, την αγροπυρίνη, που χρησιμοποιείται σε φλογώσεις των ουροποιητικών οδών, κυστίτιδα ή ουρηθρίτιδα. Αν έχετε ίκτερο ή ηπατί..
5,20€
ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ (WILD ROSE)
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με απ..
5,50€
ΑΛΘΑΙΑ (ALTHAEA OFFICINALIS)
Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Η μεγάλη περιεκτικότητα της σε φυτική κόλλα (στις ρίζες μέχρι 35% και στα φύλλα μέχρι 10%), της επιτρέπει να καταπραΰνει και να επουλώνει φλεγ..
5,40€
ΑΡΠΑΓΟΦΥΤΟ (HARPAGOPHYTUM)
Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Αρπαγοφυτο χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της αρθριτιδας, και της μυαλγίας. Πολλές κλινικές μελέτες έχουν γίνει για τις ιδιότητες του Αρπαγόφυτου. Έρευνες που έγιναν στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο της Ιέ..
6,40€
ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ (ARTEMISIA VULGARIS)
τη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Αρτεμισία χρησιμοποιείται σε δύο κυρίως περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά την εξομάλυνση της εμμηνορρυσίας (περιόδου). Σε αυτή τη περίπτωση θεωρείται πως βοηθάει τόσο ως εμμηναγωγό (προκαλεί αιμορραγία, όταν δεν έχει έμφανιστ..
6,20€
ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ (ASTRAGALUS)
 Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, ο Αστράγαλος χρησιμοποιείται κυρίως ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε κλινικές έρευνες που έγιναν πάνω σε άτομα που παρουσιάζουν συχνά κρυολογήματα και έρπη (simplex keratitis), παρατηρήθηκε σαφής β..
8,20€
ΑΧΙΛΛΕΙΑ (ACHILLEA MILLEFOLIUM)
Η Αχιλλέα χρησιμοποιείται σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις. Η πρώτη περίπτωση αφορά την αντιμετώπιση της γρίπης, των κρυολογημάτων και του πυρετού. Η Αχιλλέα είναι ισχυρά εφιδρωτική με αποτέλεσμα ένα ζεστό ρόφημα να προκαλεί θεραπευτικό ιδρώ..
6,20€
ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ(VALERIANA OFFICINALIS)
Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται ως φυσικό ηρεμιστικό και χαλαρωτικό του νευρικού συστήματος. Σημαντική είναι η επίδραση της Βαλεριάνας σε περιπτώσεις αϋπνίας. Ανεξάρτητες κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει τως η χρήση της Βαλ..
5,50€
ΒΑΛΣΑΜΟ (HYPERICUM PERFORATUM)
Ο χαρακτήρας του βοτάνου αυτού είναι γλυκόπικρος, ψυχρός και ξηραντικός. Τα συστατικά του είναι: γλυκοσίδες, φλαβονοειδή και ρουτίνη (πτητικά έλαια, τανίνες και ρητίνη). Το βαλσαμόχορτο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι θεραπεύει πληγές και εγκα..
5,70€
ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ (SILYBUM MARIANUM)
Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούμε τους σπόρους και τις ρίζες. Οι σπόροι περιέχουν φλαβονικά γλυκοσίδια, αιθέριο έλαιο, άλατα Μηλικού οξέος, νιτρικό κάλιο, πικρό στοιχείο και γλίσχρασμα. Η δράση τους βοηθά στην καλή λειτουργία της χολής, αυξ..
5,50€