Blog

Προϊόντα με γάλα γαϊδούρας!


19/03/2020
Petros M

Προϊόντα με γάλα γαϊδούρας!

Προϊόντα με γάλα γαϊδούρας🙏 Το γάλα της γαϊδούρας ειίναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, D, και Ε. Έχει αντιγηραντικές θεραπευτικές ιδιότητες οι οποίες είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες, φωσφολιπίδια και κηραμίδια βοηθάνε στην αναγέννηση του δέρματος και στη θεραπεία των ρυτίδων.

Αιθέρια έλαια


13/02/2020
Dimitrios Goumas

αιθέρια,έλαια,Essential,oils,φυτικά,αρωματικά

Αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια είναι πτητικές ουσίες που απομονώνονται μέσω μιας διεργασίας, όπως η απόσταξη, από ένα αρωματικό φυτό ενός συγκεκριμένου φυτικού είδους. Το αιθέριο έλαιο φέρει, συνήθως, το όνομα του φυτικού είδους από το οποίο έχει προκύψει, π.χ. ριγανέλαιο.


Τα αιθέρια έλαια - πτητικά έλαια, έχουν φυτική προέλευση και χαρακτηρίζονται από διακριτική μυρωδιά και κάποιο μέτρο αντίδρασης ως προς την υδρόλυση. Από χημική άποψη είναι κυρίως τερπένια. Κάποια αιθέρια έλαια αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από ένα συστατικό. Στα αιθέρια έλαια τα κυριότερα συστατικά τους ανήκουν στην κατηγορία των τερπενίων, που συντίθενται συνήθως κατά το βιοσυνθετικό μονοπάτι του μεβαλονικού οξέος ή στην κατηγορία των αρωματικών ενώσεων (του φαινυλοπροπενίου) που παράγονται συνήθως στο βιοσυνθετικό μονοπάτι του σικιμικού οξέος. Τα μέρη του φυτού στα οποία συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο τα αιθέρια έλαια είναι ειδικά κύτταρα, που λειτουργούν ως φυσικοί αποθηκευτικοί χώροι για το φυτό και ονομάζονται ελαιογόνοι αδένες.

Βότανα


13/02/2020
Dimitrios Goumas

herbs,βότανα,φυτά,plants

Βότανα

Τα βότανα είναι αυτοφυή φυτά, που αναπτύσσονται σε διαφορές άγονες ή και σε καλλιεργημένες περιοχές και είναι ο πιο διαδεδομένος φυσικός τρόπος αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων του οργανισμού αλλά και θωράκισης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Βότανα - Μπαχαρικά


13/02/2020
Dimitrios Goumas

βοτανα,herbs,nature,φύση,μπαχαρικά,spices

Βότανα - Μπαχαρικά

Το καρύκευμα ή μπαχαρικό αποσκοπεί να δώσει γεύση, άρωμα ή και χρώμα στο φαγητό. Πολλές φορές είναι μαύρο πιπέρι, ρίγανη, αφυδατώμενο σκόρδο και άλλα.


Τροφές που δέχονται καρύκευση είναι όλα τα κρέατα, αλλά και λαχανικά, σάλτσες και διάφορα τερψιλαρρύγγια σνακς και αρτοσκευάσματα. Κάθε εθνική κουζίνα έχει τα χαρακτηριστικά της καρυκεύματα.


Συγκριμένα φαγητά γίνονται γνώριμα κυρίως από το καρύκευμά τους ( λ.χ. Γερμανικά λουκάνικα με συνδυασμό από μοσχοκάρυδο, άσπρο πιπέρι και πιπερόριζα, μουστοκούλουρα με κανέλλα ή γαρύφαλλο, κ.ο.κ. ).