Βότανα-Μπαχαρικά

Βότανα-Μπαχαρικά

Τα αρωματικά φυτά έχουν χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια σε κάθε σημείο της γης από πολυάριθμους πολιτισμούς, όχι μόνο στη διατροφή αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.] Τα αρωματικά φυτά είναι ευρέως διαδεδομένα σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και είναι κυρίαρχα στοιχεία της χλωρίδας της. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν ως αρτύματα, αφεψήματα και για θεραπευτικούς λόγους ενώ σήμερα τα αρωματικά φυτά και τα αιθέρια έλαια τους χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφών, ποτών, καλλυντικών, στη φαρμακοβιομηχανία, αλλά και στη μελισσοκομία.

Εξειδίκευση Αναζήτησης

Εμφάνιση: Λίστα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση ως:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Angelica Archangelica)
Το βότανο αυτό λέγεται ότι ονομάστηκε έτσι επειδή o Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάστηκε κάποτε σ' ένα μοναχό και του αποκάλυψε τις φαρμακευτικές του ιδιότητες αφού όπως του είπε θεράπευε την πανούκλα. Ειναι ένα πολύ καλό τονωτικό ,σε περίπ..
5,00€
ΑΓΚΙΝΑΡΑ(Cynara cardunculus)
Το βαμμα Αγκιναρας (Cynara cardunculus) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Αγκιναρα. H Αγκιναρα χρησιμοποιείται σήμερα για την αντιμετώπιση των διαταραχών του συκωτιού και των νεφρών και για την αρτηριοσκλήρυνση. &..
6,40€
ΑΓΡΙΑΔΑ (Agropyron repens)
Θεραπευτικές Ιδιότητες:  Υπάρχει ένα φυσικό αντιβιωτικό και μαλακτικό που έχει η αγριάδα, την αγροπυρίνη, που χρησιμοποιείται σε φλογώσεις των ουροποιητικών οδών, κυστίτιδα ή ουρηθρίτιδα. Αν έχετε ίκτερο ή ηπατίτιδα ή αθρι..
2,50€
ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ
Πολυετές ελληνικό φυτό που φτάνει τα 60 εκ. ύψος. Ο βλαστός του είναι κόκκινος, τα φύλλα του πριονωτά και τα άνθη του κίτρινα (τους καλοκαιρινούς μήνες).  Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, το αγριμόνιο έχει φαρμακευτικές ιδιότητες κα..
4,50€
Σύμφωνα με 1 κριτικές.
ΑΓΡΙΟΡΑΔΙΚΟ
Το ταραξάκο είναι πολυετές φυτό που φτάνει τα 50 εκ. ύψος, με φύλλα κυκλικά στη βάση, κοίλους μίσχους και κίτρινα άνθη. Πολύ γνωστό φυτό που μοιάζει με το πικρό ραδίκι. Η ρίζα του ταραξάκου είναι ήπιο τονωτικό, καθαρτικό, διουρητικό, πολύτ..
3,60€
ΑΛΘΑΙΑ
Η αλθαία (δενδρομολόχα,νερομολόχα) συναντάται παντού στην Ελλάδα. Έχει στρογγυλά πράσινα φύλλα ,λευκά  ή ροζ λουλούδια.  Η ρίζα χρησιμοποιείται για πεπτικά προβλήματα και  ιδιαίτερα σε φλεγμονές του στόματος, ουλίτιδα, γαστρίτιδ..
5,40€
ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ (ALOE VERA)
Θεωρείται το «φυτό της αθανασίας» και είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες. Είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την επούλωση κοψιμάτων και γρατζουνιών. Η αλόη βέρα έχει κυρίως εξωτερική χρήση ως επάλειψ..
5,30€
ΑΠΗΓΑΝΟΣ
Ο απήγανος περιέχει κυρίως πτητικά έλαια, φλαβονοειδή, αλκαλοειδή και ρουτίνη. Χρησιμοποιείται κυρίως ως εμμηναγωγό. Διεγείρει τους μυς της μήτρας και προκαλεί την έμμηνη ροή. επίσης στη θεραπεία της υστερίας,επιληψίας, ίλιγγου,κολικώ..
6,50€
Σύμφωνα με 1 κριτικές.
ΑΡΚΕΥΘΟΣ
Είναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. θεωρείται ότι είναι απρόσβλητο από έντομα, λόγω της μεγάλης παρουσίας ελαίων. Πολύ χρήσιμο φυτό στην ιατρική (διουρητικό, τονωτ..
5,50€
Σύμφωνα με 1 κριτικές.
ΑΡΝΙΚΑ
Την άρνικα χρησιμοποιούμε για την θεραπεία: της οστεοαρθρίτιδας των νευραλγιών των αιματωμάτων των διαστρεμμάτων- στραμπουλίγματα- των εξαρθρώσεων των μωλώπων των οιδημάτων λόγω θλάσης των ρευματοειδών πόνων των αρθρώσεων και τω..
5,00€
Σύμφωνα με 1 κριτικές.
ΑΡΠΑΓΟΦΥΤΟ
  Το Αρπαγόφυτο  (Devil’s Claw) είναι ένα βότανο που προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Το αρπαγόφυτο εχει άσχημους αγκαθωτούς καρπούς, αλλά είναι ένα από τα πιο πολύτιμα φαρμακευτικά φυτά που έχει δώσει η Νότια Αφρική  είν..
8,00€
Σύμφωνα με 2 κριτικές.
ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ(ARTEMISIA)
Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Artemisia absinthum (Αρτεμισία το Αψίνθιο). Το βότανο δρα ως πικρό τονωτικό, άφυσο, ανθελμινθικό, αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό, αντιπυρετικό, παυσίπονο. Μέσω των πικρών και πτητικών ουσιών που περιέχει..
6,20€